Contactlenzen

 

Reeds jaren passen we contactlenzen aan en begeleiden we onze klanten naar succesvol lenzen dragen.


Hiervoor doen we reeds geruime tijd beroep op de grootste en bekendste contactlensfabrikanten ter wereld namelijk BAUSCH & LOMB,  ALCON,  COOPERVISION en JOHNSON & JOHNSON. Enkele kleinere gespecialiseerde firma's vervolledigen ons aanbod.

We hebben voor iedereen wat wils, maandlenzen voor de non-stop lenzendrager, daglenzen voor diegene die slechts of en toe lenzen dragen en multifocale lenzen voor de aktieve veertigers.

Bel ons even op voor een afspraak en we zoeken een gepaste oplossing voor Uw probleem. Tel:014 21 46 71.

 

 

 

Wat is een contactlens?

De contactlens is een plastic lensje, dat drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken.  
Het is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen en dat op maat gemaakt wordt omdat elk oog anders is. 

Maar ook niet ieder oog is geschikt voor het dragen van een contactlens. Daarom is er altijd eerst deskundig advies nodig, u kan uw ogen laten onderzoeken bij een opticien, om te bepalen welk soort en welke maat lenzen het best bij uw ogen past. 
 
U hebt maar 1 paar ogen, daarom is het zeer belangrijk eerst naar een deskundige contactlensspecialist te gaan, en minstens om het half jaar je ogen opnieuw te laten controleren. 


De contactlens is een zeer populair alternatief voor de bril, niet alleen omdat de bril voor vele niet mooi is, maar ook voor het draaggemak en het niet beslaan van de lens. Lenzen worden zelfs al gedragen door mensen die geen oogafwijking hebben, zo zijn er lenzen die de kleur van de iris veranderen of het katogen effect creeren.
 
Een leuk fabeltje dat zijn ronde blijft doen is dat de lens achter het oog kan belanden, dit kan niet omdat het bindvlies overgaat van het oog naar de binnenkant van de oogleden.